Συνταγές
Η γευση από καρυδόπιτα και ρεβανί μαζί στον ουρανίσκο σας
Η Εκτέλεση είναι από Lemonia Karava – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα.
5 αυγα
1 ποτηρι ζαχαρη
1 ποτηρι ηλιελαιο
1 ποτηρι γιαουρτι
μισο ποτηρι ινδοκαρυδο
1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο
1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο
1 ποτηρι καρυδια τριμμενα
3 βανιλιες
κ.σ.κανελα
μιση κ.γ.γαρυφαλο
2κ.γ.κοφτες σοδα μαζι με ενα κ.γ.χυμο λεμονι.
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι και ενα λεμονι.
Σιροπι
4 ποτηρια νερο
4 ποτηρια ζαχαρη
1 φετα λεμονι,λιγο λικερ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βρασουμε 10 λεπτα…οταν το σβησουμε ριξουμε μεσα 2 κουταλιες βουτυρο.
χτυπησουμε τα αυγα με την ζαχαρη καλα, ριξουμε το ηλιελαιο και συνεχισουμε το ανακατεμα. ριξουμε το γιαουρτι,τις βανιλιες,το ξυσμα,τη σοδα με τον χυμο λεμονι και το σιμιγδαλι.
ριξουμε το μισο μιγμα σε μια αλλη λεκανη και εριξα μεσα τα καρυδια, κανελα και γαρυφαλο.
Στο αλλο μισο εριξα το ινδοκαρυδο και ανακατεψα.
Λαδωμενο ταψι,εριξα πρωτα το σκουρο μιγμα και μετα με ενα κουταλι στρωσουμε το ραβανι.
ψησουμε στους180 αντιστασεις για 40 λεπτα.
Χλιαρο σιροπι και χλιαρο γλυκο.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για ρεβανί νηστίσιμο που θα τελειώσει μπαμ μπαμ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Koulouri-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
500γρ.σιμιγδαλι χοντρό,500γρ σιμιγδάλι ψιλό,1 κιλό ζάχαρη,4 ποτ.νερο,2 ποτήρια λάδι,2 βανιλιες,1 πορτοκάλι το ξύσμα και το χυμό και 1 λεμόνι ξύσμα και το χυμό , καρύδια ή αμύγδαλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό ,το λάδι ,την ζάχαρη την βανίλια το πορτοκάλι και το λεμόνι ξύσμα και χυμό ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξεκολλάει από την ξύλινη κουτάλα και από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και αφού το στρώσουμε στο ταψί κόβουμε σε κομμάτια βάζοντας σε κάθε κομμάτι αμύγδαλο ή καρύδι ψήνουμε στους 180βαθμους πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Koulouri-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”