Συνταγές
Η γαλατόπιτα έχει την τιμητική της.. Ελάτε για κέρασμα!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Άνοιξα πολλά φύλλα για πίτες και τα έβαλα στην κατάψυξη.
Για τη ζύμη
2 ποτήρια νερό 1 κουτάκι Σουρωτή 1 κουταλακι αλάτι και 2 κουταλιές σούπας ξύδι 3 κουταλιές σούπας λάδι σπορελαιο και αλεύρι ΚΟΥΛΑ μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη να μη κολλάει στο χέρι μας έβαλα και μισό κουταλάκι γλυκού μπέικιν.
Αφηνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μια ώρα.
Κανουμε μπαλάκια και ανοίγουμε σε σχήμα ηλίου αλείφουμε με βιταμ φαστ .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Δύο κιλά γάλα έβαλα κατσίκας το βάζουμε να βράσει και ρίχνουμε βροχηδων 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 1 βανίλια 1 κούπα όχι γεμάτη ζάχαρη .. ανάλογα πόσο γλυκό θέλει ο καθένας..
από το γάλα πριν βράσει κράτησα λίγο και έλιωσα μέσα δύο κουταλιές ανθό Αραβοσίτου βανίλια και έβαλα και αυτό στην κρέμα.
Μια γεμάτη κουταλιά σούπας βούτυρο και 4 χτυπημένα αυγά
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Γαλατόπιτα με φύλλο!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
10 – 12 φύλλα κρούστας
100γρ βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
100γρ ζάχαρη
Λίγο αλάτι
2 κσ άχνη ζάχαρη
3 βανιλιες
300ml γάλα
Εκτελεση:
Ανοίγουμε τα φύλλα και ένα ένα τα βουτυρωνουμε με πινέλο. Τα σουρώνουμε με τα δάχτυλα μας και τα διπλωνουμε σαν σαλιγκάρια. Τα τοποθετούμε ένα ένα σε στρογγυλό ταψάκι με λαδόκολλα (φωτογραφία στα σχολια). Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνοβστους 180 βαθμούς για 18 λεπτά.
Εντωμεταξύ σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι και την άχνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τις βανιλιες. Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα και ψήνουμε πάλι για 15 με 17 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με άχνη και κανένα αν θέλουμε!
Καλή επιτυχία!!
Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.