Συνταγές
Νοστιμότατο, καλομαγειρεμένο φαγητό.. Υπέροχες οι μπουκίτσες του χοιρινού, ιδίως με την κρέμα γάλακτος !!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 5-6 πανσετες
Αλάτι-πιπέρι θρούμπι 2 μπαχάρια 2 δαφνόφυλλα 1 σκελίδα σκόρδο 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί 150 ml κρέμα γάλακτος χυμο απο ενα λεμονι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε πρώτα τις πανσετες είτε ολόκληρες είτε σε κομμάτια με σχεδόν γεμάτο νερό στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν
όταν στεγνώσουν από τα υγρά τους δεν ρίχνουμε λάδι γιατί θα βγάλουν από μόνες τους μόλις αρχίζουν να κολλάνε στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε ρίχνοντας τα δαφνόφυλλα τα μπαχάρια μια σκελίδα ολόκληρη σκόρδο
5 λεπτά από την κάθε μεριά είναι αρκετή για να κάνουν ωραίο χρώμα στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί
μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λεμονι ,μόλις δέσει η σάλτσα κατεβάζουμε και σερβίρουμε ζεστές
Αν δεν έχετε κρέμα γάλακτος αντικαταστηστε με γάλα.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε πεντανόστιμες και δημιουργικές συνταγές μαγειρικής.
Ζουμερό χοιρινό στο φούρνο – Κλέφτικο
Η Συνταγή είναι της κ. Alekos Aloizos – “Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)“
Υλικά ( Για το Κλέφτικο)
( για ένα ταψί φούρνου)
1, 1/2 κιλό κρέας χοιρινό
6 μέτριες πατάτες
25 φέτες καπνιστό τυρί (ρεγγάτο)
400 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ φέτα τριμμένη
150 γρ ένταμ τριμμένο
2 κύβοι λαχανικών ( εδώ έχουμε χρησιμοποιήσει αντί για κύβους ένα μίγμα αποξηραμένων λαχανικών το οποίο έχει και λίγο ζάχαρι μέσα το οποίο μου το στέλνουν από το Άγιο Όρος και είναι καταπληκτικό ειδικά σε ψητά)
Λάδι για το σωτάρισμα.
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας και τις πατάτες σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και τα σωτάρουμε ελαφρά και τα βάζουμε στο ταψί ρίχνουμε από πάνω την φέτα και το ένταμ και το μίγμα των λαχανικών ή τους 2 κύβους τους οποίους τους λιώνουμε σε πολύ λίγο χλιαρό νεράκι.
Προσθέτουμε από πάνω τις φέτες (καπνιστό τυρί) και τελειώνουμε με την κρέμα γάλακτος καλύπτοντας όλο το ταψί .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι της κ. Alekos Aloizos – “Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)“