Συνταγές
Ζουμερό μπούτι γαλοπούλας με λαχανικά γάστρας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
1.210 γρ. μπούτι γαλοπούλας σε φέτες ( έκοψε ο χασάπης μου)
700 γρ. πατάτες βιολογικές
700 γρ. καρότα βιολογικά
700 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά βιολογικά
3 κρεμμύδια
1 πιπεριά αρωματική κέρατο
1 πιπεριά Φλώρινας
Ανθό αλατιού
Πιπέρι από μύλο
Για την σάλτσα:
200 γρ. νερό
50 γρ. ελαιόλαδο
1κουτ. σ. λεμόνι
1 κουτ.σ. ξύδι κόκκινο
1 κουτ. σ. μουστάρδα
1 κουτ. γ. μέλι
1 πρεζα θυμάρι
1 πρεζα ρίγανη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο c στον αέρα.
Πλένουμε, καθαρίζουμε, και κόβουμε όλα τα λαχανικά, σε φέτες, τα κρεμμύδια στα 4, τις πατάτες κυδωνάτες, τις πιπεριές ξεσποριασμένες, σε λωρίδες, τα βάζουμε στην γάστρα, τα καρότα και τις πατάτες στον πάτο, τα κολοκύθια και τις πιπεριές, στην επιφάνεια.
Πάνω στα λαχανικά ξαπλώνουμε το μπούτι, αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι επάνω στο φαγητό, και τελειώνουμε βάζοντας μέσα σε δοσομετρητή, τα υλικά της σάλτσας, τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν, και περιχύνουμε το φαγητό.
Ψήνουμε για μια ώρα, με το σκέπασμα, και για άλλα 15-20 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι, για να ροδίσει, «βρέχοντας» το φαΐ με την σάλτσα του, μια, με δυο φορές, για να μην ξεραθεί.
Το βγάζουμε έξω, για να μην καούμε, και το «βρέχουμε», χρησιμοποιώντας πινέλο σιλικόνης.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!