Γλυκα
Ζουμερή Πορτοκαλόπιτα, που γίνεται εύκολα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα σου παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή για πορτοκαλόπιτα που πρέπει να δοκιμάσεις! Θα την αγαπήσεις!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris
Υλικά
4 αβγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
400 γραμμάρια στραγγιστό αγελαδινό γιαούρτι
200 γραμμάρια σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
450 γραμμάρια φύλλα κρούστας
Για το σιρόπι
200 γραμμάρια νερό
250 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
φλούδα απο ένα πορτοκάλι
300 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
30 γραμμάρια χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας ώστε να ξεραθούν για να κομματιάζονται εύκολα.
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το μίξερ έως ότου να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γιαούρτι, και χτυπάμε με το μίξερ για μισό λεπτό. Ενδιάμεσα, συμπληρώνουμε το σπορέλαιο.
Στην συνέχεια, αδειάζουμε το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Έπειτα, κόβουμε με τα χέρια μας τα φύλλα σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στο μπολ με το μίγμα και ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ.
Συνεχίζουμε και αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και αδειάζουμε το μίγμα από το μπολ. To ισιώνουμε και το αφήνουμε το ταψί στην άκρη.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του σιροπιού. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, τη φλούδα ενός πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε αφού ανάψουμε το μάτι της κουζίνας. Βάζουμε στο κατσαρολάκι ένα ξυλάκι από κανέλα, και το χυμό από μισό λεμόνι.
Όταν αρχίσει να βράζει το μίγμα, το αφήνουμε για 5 έως 6 λεπτά ακόμα με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Βάζουμε το ταψί σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και ενώ είναι ζεστό, το σιροπιάζουμε με το σιρόπι κρύο.
Τέλος, αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να απορροφηθεί το σιρόπι και μπορούμε να το κόψουμε.
Η πορτοκαλόπιτα μας είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Andreas Mamoukaris