Connect with us

Συνταγές

Ζουμερή και αρωματική πορτοκαλόπιτα – αμυγδαλότουρτα με βελούδινη κρέμα

Published

on

79196138 1752796214851322 6986664055347871744 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ για την πορτοκαλόπιτα
100γρ.βούτυρο αγελαδινό
1 1/2 φλ του τσαγιού ζάχαρη
7 μεγάλα αβγά (χωρισμένα κρόκους- ασπράδια)
2 πορτοκάλια ολόκληρα βρασμένα και πολτοποιημένα
300γρ.αμυγδαλόψιχα ωμή αλεσμένη σε πούδρα(χωρίς τη φλούδα)
4 κ.σ σιμιγδάλι χοντρό
1 και 1/2 κουταλάκι κ.γ μπεικιν παουντερ
μια πρέζα αλατι

Για τη κρέμα
6φλ.γάλα πλήρες
5κ.σ κορν φλαουρ
8κ.σ ζάχαρη
2 βανιλιες
2 αβγά
2κ.σ βούτυρο
1/12 κ.γ μπεικιν παουντερ

Για το σιρόπι
2φλ.ζάχαρη
2φλ. νερό
1κ.γ χυμό λεμονιού

Για τη σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκιναμε βραζοντας τα πορτοκαλια σε αρκετο νερακι για 15 λεπτα.
Χυνουμε το νερο και βαζουμε καθαρο και βραζουμε παλι για αλλα 10 λεπτα.

Με αυτον τον τροπο στην ουσια ξεπικριζουμε το πορτοκαλι.
Το κοβουμε κομματια αφαιρουμε τα κουκουτσια και αλεθουμε στο μουλτι.

Σε ενα αλλο κατσαρολακι βαζουμε τα υλικα για το σιροπι και βραζουμε για 3-4 λεπτα.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει.

Ξεκιναμε το κεικ.
Χτυπαμε αρχικα τα ασπραδια μαρεγκα με μια πρεζα αλατι σε δυνατη ταχυτητα.

Τη βαζουμε σε ενα λεκανακι για αργοτερα.
Στον καδο χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι να απρισει και σιγα σιγα ενσωματωνουμε τους κροκους.

Χτυπαμε μεχρι να αφρατεψει.
Παραλληλα βαζουμε ολα τα στερεα υλικα σε ενα μπολ και τα ανακατευουμε (αμυγδαλοψυχα σιμιγδαλι , μπεικιν) .

Αφου εχει αφρατεψει το μειγμα των αβγων ριχνω ουμε την πουλπα του πορτοκαλιου χτυπαω 1-2 λεπτα και ριχνουμε και τα στερεα υλικα αναδευοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Τελος ενσωματωνουμε την μαρεγκα με απαλες κινησεις με μια μαριζ χειροκινητα

Δε θελουμε να χασει τον ογκο.

Βουτυρωνουμε ενα ταψακι 30 εκ.και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα περιπου.
Βγαζουμε απο το φουρνο και το σιροπιαζουμε καυτο με το κρυο σιροπι.

Ετοιμαζουμε την κρεμα.
Βαζουμε το γαλα ,τη ζαχαρη και τις βανιλιες να καψουν (κραταμε απο τα 6φλ γαλα το ενα για να διαλυσουμε το κορν φλαουερ σε ενα μπολ μαζι με τα αβγα)

Ριχνουμε λιγο καυτο γαλα στο μειγμα των αβγων (για να ζεσταθουν) και τα ριχνω στο καυτο γαλα,ανακατευοντας μεχρι να πηξει η κρεμα.
Στο τελος ριχνουμε το βουτυρο ανακατευουμε και τελος το μπεικιν παουντερ.

Θα δειτε την κρεμα να αφριζει
Ο σκοπος μας ειναι αυτος
Ανακατευουμε διαλυωντας απαλα το μπεικιν στην επιφανεια της κρεμας και στη συνεχεια με κυκλικες κινησεις ενσωματωνουμε μεσα.

Η κρεμα με αυτο τον τροπο γινετε αφρατη
Ριχνετε την κρεμα επανω στο γλυκο

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σταθει.
Χτυπαμε κρεμα γαλακτος σε σαντιγί και στολιζουμε με φιλε αμυγδαλου και ξυσμα πορτοκαλιου

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές1 ώρα ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα3 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές5 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές7 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές8 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές23 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Exit mobile version