Συνταγές
Θαυμάσια γλυκάκια.. Ζελελολουκουμάκια με καρπούζι και πεπόνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. καρπούζι ο χυμός του σουρωμενος
3 κ.σ. κορν φλαουρ γεμάτες ,γεμάτες
3 κ.σ. μέλι μπορείτε όμως κ ζάχαρη
Τα φρούτα τα κτυπάω στο μπλέντερ και μετά τα σουρώνω!!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σ’ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό από το φρούτο μας σουρωμένο, το μέλι και το κορν φλαουρ ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια το βράζουμε μέχρι να πήξει σε μέτρια φωτιά και να έχει πάρει τη βράσει του!!
Να είναι πολύ σφιχτό
Το αδειάζουμε σ’ένα μπολ γυάλινο να κρυώσει ελάχιστα κ στη συνέχεια το βάζουμε σε ποτήρια βρεγμένα με νερό.
Το κλείνουμε από πάνω με μεμβράνη κ στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες.
Από τα ποτήρια για να βγουν πρέπει να βρεξουμε το μαχαίρι λίγο και να το φέρουμε από τη μέσα μεριά γύρω γύρω προσεχτικά
Στη συνέχεια φεύγει πολύ εύκολα!
Κατόπιν τα κυλαω στο ινδοκαρυδο τα κόβω στο πάχος που θέλω και τα κυλάω παλι και στις άλλες πλευρές σε ινδοκάρυδο
Το ίδιο ισχύει και για το πεπόνι
ΕΆΝ ΤΑ ΘΈΛΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΆ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΆΛΕΤΕ ΜΈΣΑ ΞΗΡΟΎΣ ΚΑΡΠΟΎΣ ΧΤΥΠΗΜΈΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΠΛΈΝΤΕΡ
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.