Συνταγές
Χοιρινό γεμιστό με γραβιέρα και λιαστή ντομάτα – Καταπληκτικό φαγητό, ωραία μαγειρεμενο και νόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε από το χασάπη να μας κάνει από το λαιμό μία φέτα περίπου 1,5 kg. κρέας λεπτό φλούδι και την γεμίζουμε στο σπίτι με γραβιέρα και λιαστή ντομάτα και ρολάρουμε.
Αφού έχουμε ρίξει θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε στο αλουμινόχαρτο και σε λαδόκολλα και ψήνουμε.
Αν θέλετε μπορείτε να το δέσετε με σπάγκο.
Ρίχνουμε λεμονάκι, νεράκι, λαδάκι, μία κτσ. μουστάρδα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί στους 180 μέχρι να πέφτει από το πιρούνι.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εύκολη τούρτα κωκ με αφράτο χειροποίητο παντεσπάνι .
Η συνταγή είναι της κ. Maria Papachristou – Νίκη Σαμσονογλου – “Εύκολες Συνταγές (Easy Recipes)”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-8 αυγά
-6 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη
-8 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι
-1 μπέικιν
-1 βανίλια
Χτυπάω στο μίξερ, λαδώνω το ταψί, βάζω λαδόκολλα και ψήνω το υλικό στο φούρνο στους 180 μισή ώρα.
Τα χωρίζω σε δύο φύλλα παντεσπάνι αφού κρυώσει.
για την κρέμα
-1 λίτρο γάλα
-1 κουτί Κάστερ
-5 έως 6 κουταλιές ζάχαρη
Βράζω την κρέμα αφού τελειώσει ανάμεσα στα δύο φύλλα.
για την σοκολάτα
-1 Βιτάμ
-6 κουταλιές ζάχαρη
-4 κουταλιές κακάο, το λιώνω καλά σε κατσαρόλα κι όταν κρυώσει η σοκολάτα χτυπάω δύο αυγά μαρέγγα, μετά τους κρόκους και μία κουταλιά λάδι, τα ανακατεύω και τα βάζω στην επιφάνεια του φύλλου, ρίχνω ινδοκάρυδο και ξηρούς καρπούς αλεσμένους.
Η συνταγή είναι της κ. Maria Papachristou – Νίκη Σαμσονογλου – “Εύκολες Συνταγες (Easy Recipes)”.