Συνταγές
Εύκολη τιραμισού χωρίς αυγά – πιο ελαφρύ από τα συνηθισμένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
300 ml δυνατός έτοιμος καφές espresso η στιγμιαίος καφές κρύος
2 κ.σ. λικέρ Kahlua ή Tia Maria
400 γρ. μαλακό τυρί μασκαρπόνε η τύπου Φιλαδέλφεια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 ποτήρια νερού κρέμα γάλακτος κρύα με όλα τα λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
26 μπισκότα σαβαγιάρ
Κακάο μαύρο (οχι σοκολάτα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σε μπολ ρίχνουμε τα 300 ml καφέ, προσθέτουμε το λικέρ και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μαλακό τυρί μασκαρπόνε η τύπου Φιλαδέλφεια, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και να αφρατέψει καλά το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα τυριού την κρύα σαντιγί. Την ενσωματώνουμε ανακατεύοντας πολύ απαλά με μια μαρίζ, δεν πρέπει να ξεφουσκώσει το μείγμα αλλά να παραμείνει αφράτο.
Βουτάτε τα μισά σαβαγιάρ και από τις δύο πλευρές, στο κρύο μείγμα καφέ-λικέρ για λίγο, μην μουλιάσουν και διαλυθούν. Τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψάκι πυρίμαχο χωρίς να αφήσουμε κενά, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος. Από πάνω απλώνουμε το μισό μείγμα τυριού-σαντιγί.
Στη συνέχεια βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο μείγμα καφέ-λικέρ και τα στρώνουμε πάνω από τη κρέμα τυριού.
Συνεχίζουμε στρώνοντας πάνω από τα σαβαγιάρ το υπόλοιπο μισό μείγμα τυριού-σαντιγί και απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασοσπσλιζουνε από πάνω το κακάο.
Τοποθετούμε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4′-5′ ώρες, η και για ένα ολόκληρο βράδυ.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.