Συνταγές
Τι τέλεια και ιδιαίτερη πιτούλα είναι αυτή – αγκιναρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Θα χρειαστούμε ένα σακουλάκι αγκινάρες, κομμένες σε κύβους
2 πράσα μόνο το άσπρο μέρος
1 ματσάκι κρεμυδια φρέσκα
1 ματσάκι μάραθο, εγώ είχα στον κήπο μου
3 αυγα
1/4 φέτα
1 κούπα ελαιόλαδο
2 χωριάτικα φυλλα
Σουσαμι
Εκτέλεση
Μαραινουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά μας
Ψιλοκομμένα μάραθο κρεμυδια πράσα
Ρίχνουμε το μισό λάδι τα αυγα και τη φέτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά
Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλο
Ρίχνουμε τη γέμιση αφού έχουμε ριξει μέσα λίγο αλάτι και πιπέρι
Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο και χαράζουμε ελαφρώς τα κομματια με το μαχαίρι
Λαδωνουμε το φύλλο, και πασπαλίζουμε με σουσαμι
Ψήνουμε στους 220 μέχρι να ροδίσει το φύλλο, σε αερόθερμο
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εύκολη πίτα με πράσινα κρεμμυδάκια.
Υλικά
4 αυγά
7 κουταλιές της σούπαςαλεύρι
1/3 κουτ σόδα
200 γρ. Ξινή κρέμα ή ένα φλυτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
αλάτι
Γέμιση
6 βραστά αυγά
ένα ματσάκι πράσινα κρεμμύδια
αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα 4 αυγά με το αλάτι, προσθέστε τη μαγιονέζα και τη ξινή κρέμα. Προσθέστε αλεύρι αναμεμειγμένο με τη σόδα.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τα βραστά αυγά κομμένα σε κύβους, ανακατεύετε τη γέμιση και αλατίζετε ελαφρά.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι , ρίξτε το μισό της ζύμης μέσα σε αυτό, στη συνέχεια τοποθετήστε τη γέμιση και γεμίστε το με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε τη πίτα στους 200 ° C για 50 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.