Συνταγές
Εύκολη συνταγή για ατομικά μιλφέιγ με αφράτη κρέμα
Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι κρέμα για μιλφέϊγ
600 ml κρύο γάλα
1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (200 ml)
2 κ.σ ζάχαρη άχνη + λίγη στο σερβίρισμα
¾ από ένα πακέτο σφολιατίνια (θρυματισμένα με τα δάχτυλά μας)
8 μικρά μπολάκια (μιας χρήσεως για ευκολία)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.Στη συνέχεια χτυπάμε επί 5 λεπτά το γάλα με το φακελάκι για μιλφέϊγ, να πήξει.Ανακατεύουμε μέσα τη μισή σαντιγί.
Στη βάση κάθε μπολ βάζουμε λίγα θρυματισμένα σφολιατίνια , λίγη κρέμα, λίγα σφολιατίνια και ξανά κρέμα.Σκεπάζουμε με ελάχιστη σαντιγί και διακοσμούμε με σφολιατίνια.
Καλύπτουμε τα μπολάκια με μεμβράνη και βάζουμε ψυγείο. Οταν πρόκειται να σερβίρουμε ρίχνουμε λίγη άχνη.
Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “Χρυσές Συνταγές”.