Connect with us

Ορεκτικα

Εύκολες, τυρένιες και έξτρα τραγανές πατατοτηγανίτες

ΥΛΙΚΑ: – 1 κιλό (3 μεγάλες) πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια των 3 εκ. περίπου – 2 μεσαία αυγά – 100 γρ (1 φλυτζ.) κεφαλοτύρι ή πεκορίνο ή παρμεζάνα, τριμμένη στο πολύ ψιλό – 40 γρ (5 κ.σ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 4 γρ (1 κ.γ.) μπέηκιν πάουντερ – 6 γρ (10-12 […]

Published

on

littlecookingtips potato fritters 4gr

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από littlecookingtips
ΥΛΙΚΑ:

– 1 κιλό (3 μεγάλες) πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια των 3 εκ. περίπου
– 2 μεσαία αυγά
– 100 γρ (1 φλυτζ.) κεφαλοτύρι ή πεκορίνο ή παρμεζάνα, τριμμένη στο πολύ ψιλό
– 40 γρ (5 κ.σ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 4 γρ (1 κ.γ.) μπέηκιν πάουντερ
– 6 γρ (10-12 φύλλα) φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
– 1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
– αλάτι, πιπέρι
– ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεσαία κατσαρόλα (εικ. 1) και τις καλύπτουμε με νερό (εικ. 2), προσθέτοντας και μία κουταλιά του γλυκού αλάτι. Την βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Οι πατάτες μας είναι έτοιμες όταν μπορούμε εύκολα να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι και έχουν στρογγυλέψει στις γωνίες τους.

Σουρώνουμε (εικ. 3). Δεν ξεπλένουμε με νερό. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, για 5-10 λεπτά. Ξαναβάζουμε τις πατάτες στην ίδια κατσαρόλα που έβρασαν, και με το εργαλείου για τον πουρέ (ή και μια βαριά κουτάλα), λιώνουμε τις πατάτες (εικ. 4).

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέηκιν (εικ. 5) και το σκόρδο (εικ. 6).

Προσθέτουμε το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι (εικ. 7) και τα αυγά (εικ. 8).

Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά (εικ. 9) και προσθέτουμε το τυρί (εικ. 10). Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με ηλιέλαιο (2.5 εκ βάθος το λάδι περίπου) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

Μόλις ζεσταθεί το λάδι, με τη βοήθεια δύο κουταλιών, ρίχνουμε μία περίπου κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι, κάθε φορά (εικ. 11). Δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι μας. Θέλουμε να υπάρχει κενό ανάμεσα στις πατατοτηγανίτες. Το σχήμα κάθε μίας φυσικά θα διαφέρει, αυτό είναι αναμενόμενο και δε μας ενοχλεί.

Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν, κατόπιν τις γυρίζουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα και της άλλη πλευράς (εικ. 12).

Προσοχή: χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό για το τηγάνισμα κάθε πλευράς! Τηγανίζουμε σε δόσεις, μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε κάθε πατατοτηγανίτα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τυχόν επιπλέον λάδι.

Σερβίρουμε με μια Χωριάτικη ή/και τζατζίκι! Καλή όρεξη!

Tips:

1. Όπως αναφέραμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πεκορίνο ή παρμεζάνα εκτός από κεφαλοτύρι.

2. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το δυόσμο με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο για ένα διαφορετικό αλλά εξίσου πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

3. Οι πατατοτηγανίτες είναι φανταστικές και μέσα σε σάντουιτς, μπέργκερς ή χοτ ντογκς!

Μπες στο littlecookingtips για περισσότερες νόστιμες συνταγές!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές10 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές12 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές14 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές16 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές18 ώρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές20 ώρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές1 ημέρα ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές1 ημέρα ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές2 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές3 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές4 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Συνταγές5 ημέρες ago

Είναι δυνατόν να μην μπούμε στον πειρασμό να φτιάξουμε την πιο σπέσιαλ τούρτα

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα τύπου πτι μπερ που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά.

Exit mobile version