Συνταγές
Εύκολες πιτούλες χωρίς αλεύρι, μαγιά και βούτυρο. Είναι φοβερές με αλμυρή ή γλυκειά γέμιση..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά
για 18 περίπου κομμάτια
3 κρόκοι αυγών
3 ασπράδια
175 γρ. τύπου Φιλαδέλφεια light η Cottage cheese
μπέικιν παουτερ 1 κ.γ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C βαθμούς
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα στα μισά ρίχνουμε λίγο αλάτι για να σφίξει καλά η μαρέγκα
Ανακατεύουμε τους κρόκους με το τυρί και το μπέικιν παουτερ
Προσθέτουμε την μαρέγκα και κυκλικά με προσοχή ανακατεύουμε μέχρι ενσωματωθεί με το τυρί και να γίνει ένας άφρατος χυλός
Παίρνουμε με ένα κουτάλι μια γερή δόση και τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στους 170C βαθμούς
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε προσεχτικά
Τοποθετούμε σε μια πιτουλα ότι γέμιση θέλουμε και κλείνουμε με άλλη μια να γίνει σαν σάντουιτς
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”