Συνταγές
Εύκολα και νηστίσιμα κρουασάν με καταπληκτική ζύμη – τραγανά απ έξω και αφράτα μέσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7-10 γρ.)
3 κ.σ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
λίγο αλάτι
5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1-2 κ.σ μαργαρίνη λιωμένη για επάλειψη του φύλλου
Λίγο γάλα καρύδας για επάλειψη
Άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Το σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10′ λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Κάτοπιν προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 1-3 ώρες μέχρι να φουσκώσει (ή ζύμη δεν έχει αυγό και αργεί να φουσκώσει).
Μόλις φουσκώσει η ζύμη την απλώνουμε σε επιφάνεια και πιέζοντας με τα δάχτυλα την ανοίγουμε ελαφρά και κατόπιν με τον πλάστη κάνουμε ένα τετράγωνο φύλλο όχι πολύ λεπτό.
Φέρνουμε ένα μέρος της ζύμης, από την φαρδιά πλευρά, στη μέση και κατόπιν το άλλο μισό. Φέρνουμε απο δεξιά και αριστερά ξανά το ένα μέρος της ζύμης πάνω στο άλλο, κάνουμε ένα πακετάκι και σκεπάζουμε με ένα ταπερ να μείνει 15′ λεπτά. Κάτοπιν ανοίγουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε στρογγυλό φύλλο όχι πολύ λεπτό.
Βουτυρώνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και χαράζουμε σε ακτίνες. Στη φαρδιά πλευρά βάζουμε 1 κ.γ μαρμελάδα και τυλίγουμε σε κρουασάν. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και τοποθετούμε τα κρουασάν.Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 25′ λεπτά ακόμα. Κατόπιν με ενα πινέλο τα αλείφουμε ελαφρά με γάλα αμυγδάλου η καρύδας. Ψήνουμε για 20′ λεπτά στους 200′ C βαθμούς στον αέρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.