Συνταγές
Ευωδιαστά τέλεια κουλουράκια με χυμό και ξύσμα μανταρινιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Reggina Filippou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά :
1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη, τρία αυγά, ξύσμα από τέσσερα μανταρίνια, 3/4 του φλιτζανιού χυμό μανταρινιου, τρία κουταλάκια μπεικιν, 5-7φλιτζανια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν.
Πρέπει να έχουμε μια μαλακή και ευπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε κουλουράκια, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με μίγμα κρόκο αυγού και γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 15-20 λεπτά
Νόστιμη συνταγή από “Reggina Filippou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η απόλαυση στην κουζίνα δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε άλλη μια απολαυστική συνταγή για κουλουράκια εύκολα και γρήγορα – Πολύ όμορφα για να φαγωθούν!!
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο
1ζαχαρούχο
1 βανίλια
1φαριναπ
1κσ.κακαο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου χτυπάμε καλά στο μίξερ νά αφρατέψει μετά ρίχνουμε το ζαχαρούχο λίγο λίγο χωρίς να σταματήσει το μίξερ μετά ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια αλλά ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Σε λίγο ζύμη βαζουμε 1κσ κακάο. Πλάθουμε ψήνουμε σε λαδόκολλα,170 με αέρα περίπου 20-30 λεπτά νά πάρει χρώμα.
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.