Συνταγές
“Ερωτικά” μαφινς με ξινόγαλο και παπαρουνόσπορο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 φλιτζάνι ξινόγαλα ( αν δεν έχετε βάζετε μισό φλιτζάνι γιαούρτι χωριάτικο και μισό φλυτζάνι γάλα και τα ανακατεύετε καλά)
2 αυγά
1/4 φλ. παπαρουνόσπορο
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη στέβια η κανονική
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο η ηλιέλαιο
2 βανίλιες
1 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180′ C βαθμούς αέρα.
Στο ξινόγαλο ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορους να μουλιάσουν και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε χαρτάκια στις θήκες για μάφινς. [ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!]
Χτυπάμε τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και το ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ με το ξινόγαλο.
Κρατάμε λίγο από το μείγμα και ρίχνουμε χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής.
Γεμίζουμε με κουτάλι τις θήκες πρώτα το άσπρο μείγμα, κόκκινο και από πάνω πάλι άσπρο.
Κάνουμε κύκλους στο μείγμα με ένα ξυλάκι.
Ψήνουμε για 25′ λεπτά Περίπου μέχρι να ροδίσουν λίγο από πάνω.
Αφήνουμε πέντε λεπτά στις θήκες και μετά βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Ρίχνουμε την γκανάζ σοκολάτας.
Για την γκανάζ:
Βάζουμε μέσα σε ένα μπρίκι 1 φλ. ελληνικού καφέ κρέμα γάλακτος (κάνει και γάλα) αφού ζεσταθεί ρίχνουμε 120 – 125 γρ. Κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”