Συνταγές
Εξαιρετικό κανταΐφι με ντελικάτη γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “Χρυσές Συνταγές – Nana Savvatianou”
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ :
1 λίτρο γάλα πλήρες 200γρ.ζαχαρη 60γρ.αλευρι 60γρ.κορν-φλαουρ 4 αυγά 2 βανίλιες η 1 κ.γ.βανιλια σιρόπι 3 κ.σ.βουτυρο.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ :
800γρ.ζαχαρη 600γρ.νερο φλούδες από 1 λεμόνι και λίγες σταγόνες λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Γιατί θέλουμε ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σέ μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5′.Υο αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.
Σέ μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό από την ποσότητα γάλα και ρίχνουμε και την ζάχαρη. ΔΕΝ ΤΟ Ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ σέ ένα μιξερακι ανακατεύουμε τά υπόλοιπα υλικά. Τό υπόλοιπο γάλα το κορν-φλάουρ τα αυγά το αλεύρι. Χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο ζεστό γάλα και το ανακατεύουμε έως ότου πήξει.
Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο το ανακατεύουμε έως ότου λιώσει μέσα στην ζέστη κρέμα και ρίχνουμε και την βανίλια. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη καί το αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε το κανταΐφι και το ανοίγουμε το (ξάνουμε) να μην έχει ενωμένα τά (μαλλιά) και παίρνουμε 1 μικρό μπολακι βάζουμε ένα μέρος από το ανοιγμένο κανταΐφι αφήνουμε γύρω – γύρω να εξέχει φύλλο.
Στο κέντρο βάζουμε λίγο παραπάνω κανταΐφι καί να είναι καλυμμένο και στα πλάγια γιατί θα καεί η κρέμα και θα φαίνεται. Αφού βάλουμε 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση το καλύπτουμε με το κανταΐφι που περισσεύει από τά πλάγια. Το γυρίζουμε ανάποδα το τοποθετούμε σε ένα σκεύος βουτυρωμένο. Βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν τα τελειώσουμε όλα τα βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Το ψήνουμε για όσο χρειαστεί να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.
Το βγάζουμε και όπως είναι καυτό το σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι. Ρίχνουμε και το τριμμένο Αιγινης. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να απορρόφηση όλο το σιρόπι. (, Εγώ θα συνιστούσα όποια το κάνει να κάνει τα 3/4 της ποσότητας για την κρέμα γιατί είναι πολύ)
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “Χρυσές Συνταγές” – Nana Savvatianou