Συνταγές
Εξαιρετικές σπιτικές σταφίδες χωρίς φάρμακα από σταφύλι σουλτανίνα ..!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σταφύλια όσα θέλετε εσείς είτε ολόκληρα είτε σε ρώγες
Ενάμιση λίτρο νερό
5 κουταλιές της σούπας αρκετά γεμάτες στάχτη από κάρβουνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Διαλέγουμε γερά σταφύλια χωρίς να είναι σάπια κ τα πλένουμε.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ενάμιση λίτρο νερό και τις πέντε κουταλιές στάχτη και βράζουμε για 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και να κατασταλάξει.
Στραγγίζουμε την αλυσίβα 5-6 φορές και παίρνουμε το νερό της το καθαρό.. μέσα σε αυτό το νερό ανακατεύουμε το ελαιόλαδο βουτάμε τα σταφύλια ανεξαιρέτως ποσότητας δεν τελειώνει ποτέ το νερό.
Βουτάμε καλά δεξιά και αριστερά και τοποθετούμε σε ταψιά τα σταφύλια (Η αλυσίβα βοηθάει να μη σάπισουν τα σταφύλια όσες μέρες θα είναι στον ήλιο και να μην πλησιάσει κανένα ζουζούνι επάνω τους)Απλώνουμε σε ταράτσα βεράντα με πολύ ήλιο και αφήνουμε τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.
Ανακατεύομε που και που σκεπάζουμε με διπλό τούλι σε όλη τη διαδικασία.
Στο τέλος πλένουμε τις σταφίδες τις τοποθετούμε σε ένα ταψί ανακατεύουμε με μπόλικα δαφνόφυλλα και ψήνουμε για καμιά δεκαριά λεπτά με δεκαπέντε σε προθερμασμένο φούρνο στους εκατό βαθμούς και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσουν και να μυρίσουν ωραία τα δαφνόφυλλα…. Κλείνουμε σε ένα κουβαδάκι πλαστικό ή τσίγκινο.
Σε περίπτωση που δεν έχετε στάχτη μπορείτε να ανακατέψετε 2 κουταλιές της σούπας Ποτασα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.