Συνταγές
Εξαιρετικά και πεντανόστιμα ρεβύθια με σπανάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε 500γρ ρεβυθια στο νερό αποβραδις και την άλλη μέρα τα ξεπλενουμε πολυ καλά και τα βράζουμε για λίγα λεπτά και τα ξαφριζουμε
Μετα πεταμε το νερο και βαζουμε κρυο νερο και τα βραζουμε στην χύτρα για 30 λεπτά
Αφού βράσουν τα ρεβυθια, κρατάμε το ζουμί τους και σε άλλη βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα φρέσκα κρεμμύδιακια περίπου 1 ματσάκι μαζι με τα πρασινα φυλλαράκια τους
Αφού γυαλισουν τα κρεμμύδια, τότε ρίχνουμε τα ρεβίθια και 2 καροτα κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια ( ζουλιεν)
Κατόπιν ριχνουμε το ζουμί που έχουμε κρατήσει και μέχρι να σκεπαστουν τα ρεβίθια
Τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια
Κατόπιν κρατάμε μία βαθιά κουταλια στην άκρη και μετά προσθέτουμε το 1/2 κιλό σπανακι και αλατοπιπερωνουμε
Κατόπιν ριχνουμε τη κουταλια που κρατήσαμε στην άκρη, μέσα στο μουλτι ρίχνοντας ελαιόλαδο και τον χυμό 2 λεμονιων
Περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα και μπόλικο άνηθο
Το αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά και το φαγητό μας είναι ετοιμο
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.