Συνταγές
Εξαιρετικά παξιμαδάκια πορτοκαλιού με γλυκάνισο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou-SYNTAGES ME AGAPI”
ΥΛΙΚΑ
1μισυ κεσεδάκι τού γιαουρτιού σπορελαιο και ελαιόλαδο όπως θέλει ό καθένας..
2 ολόκληρα πορτοκάλια καλλα πλυμένα κομμένα, αφαιρώντας κουκούτσια και χοντρές ίνες αν υπάρχουν τά πολτοποιω στο μουλτι.
1 κεσεδάκι ζάχαρη, εγώ έβαλα μισό κεσεδάκι στέβια
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, μισό κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο,
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό,
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι σίκαλης και το υπόλοιπο αλεύρι γοχ μέχρι να έχουμε μία ζύμη .
1 κουταλάκι του γλυκου μαγειρική σόδα και μισό κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ,
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι για μέσα στην ζύμη,
1 κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορο, μισό κεσεδάκι αμύγδαλα και καρύδια και αυτά στο μουλτι.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να χτυπάμε αμύγδαλα και καρύδια στο μουλτι και τά ρίχνουμε σε λεκανιτσα.. Ύστερα πολτοποιουμε τά πορτοκάλια στο μουλτι, όπου εκεί προσθέτω σόδα και μπεικιν, και αυτά στην λεκανιτσα.
Οπότε ρίχνουμε και τά υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με την μαριζ και ύστερα φυσικά με τά χέρια μας. Δεν παιδευουμε την ζύμη σέ πολύ ζύμωμα.οχι.
Φτιάχνουμε την ζύμη σέ 2 μπαστούνια, τά οποία τά κόβουμε σε παξιμάδια και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδισουν.Υστερα βγάζουμε από το φούρνο ανοίγουμε τά παξιμάδια σέ ανοιχτά τώρα και ξαναψηνουμε αυτήν την φορά στους 100 ο αεροθερμος φούρνος μέχρι να φρυγανιζουν τά παξιμάδια μας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou-SYNTAGES ME AGAPI”