Συνταγές
Εξαίσιο γλυκό του κουταλιού σταφύλι – καλοκέραστο να είναι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και πλένουμε 1 κιλό σταφύλι (καθαρο)
Ανακατευουμε τις ρογες με 600 γρ. ζάχαρη 2 βανιλιες και 2 κουταλιες λεμόνι. Αφηνουμε 1 βραδυ
Την επομενη προσθετουμε 1 ποτήρι νερο και βραζουμε 5 λεπτά (απ το σημείο βρασμού)
Οταν κρυώσει ξαναβραζουμε 5 λεπτά.
Αφηνουμε να κρυωσει ριχνουμε 2 φύλα αρμπαροριζα και ξαναβραζουμε να δεσει καλά το σιροπακι.
Προσθέτουμε αν θελουμε μισό ποτηρι καβουρδισμενα αμύγδαλα.
*Ένα κολπάκι για να τραβάει μέσα σιρόπι το σταφύλι είναι να τρυπήσετε τις ρόγες με ένα ξυλάκι από σουβλάκι από το επάνω σημείο μέχρι κάτω χωρίς να βγει από την κάτω πλευρά το ξυλάκι
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα πιάτα!
Υπέροχο πετυχημένο γλυκό του κουταλιού σταφίδα
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 και 1/4 σταφύλι σταφίδα
500 γρ.ζαχσρη
1 φλυτζανακι του ελληνικού καφέ νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
Αμύγδαλα καβουρδισμένα
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Βγάζουμε μια μια τις ρώγες τις πλένουμε και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι, ρίχνουμε σε κατσαρόλα τις ρώγες τη ζάχαρη το νερό, βράζουμε στην αρχή το γλυκό σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με ξύλινη κουτάλα, μόλις πάρει βραση χαμηλώνω τη φωτιά,που και που ανακατεύουμε .
Όταν το γλυκό δέσει, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα αμύγδαλα
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετουμε σε αποστειρωμένα βάζα
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.