Συνταγές
Πολύ πρωτότυπο! Γιαουρτογλυκό με ρόδι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1000 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
500 ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά ή φυτική
4-5 κουταλιές ζάχαρη άχνη(Όσο γλυκό το θέλουμε)
1,1/2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ή 1,3/4 πακετα morning coffee
3-4 ρόδια
1 βανίλια
1/4κγ.μαστίχα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ την φρέσκα κρέμα με την βανίλια, μαστίχα να γίνει σαντιγί.
Χτυπάμε το γιαούρτι την ζάχαρη άχνη, με το σύρμα να γίνουν αφράτη κρέμα ή στο μίξερ.
Ενσωματώνουμε και την σαντιγί ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βάζω στο pyrex μια στρώση μπισκότα χωρίς να τα φουσκώσω και ρόδι .Στην συνέχεια προσθέτω το1/3 της κρέμας .
Κάνω το ίδιο 3 φορές.Στο τέλος βάζουμε πάνω στην κρέμα μπόλικο ρόδι
Σερβίρουμε μετά 5-6 ώρες.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ελαφρύ και απολαυστικό γλυκάκι – Άκρως δροσιστικό!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 φακελάκια ζελέ φράουλα
4 κούπες καυτό νερό
2 κούπες γιαούρτι
4 κούπες ψιλοκομμένες φράουλες ( περίπου 500 γρ)
1/2 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση
Διαλύουμε το ζελέ στο καυτό νερό.
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να μισοπήξει.
Βάζουμε το ζελέ στο μπλέντερ ( τη μεγάλη γυάλινη κανάτα)μαζί με το γιαούρτι , τη ζάχαρη και τις ψιλοκομμένες φράουλες και χτυπάμε σέ δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
Βρέχουμε μία φόρμα του κέικ και βάζουμε το μίγμα μου μέσα.
Βάζουμε στο ψυγείο για μία μέρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.
Για να ξεφορμαρουμε το γλυκό, βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για μερικα δευτερόλεπτα και γυρίζουμε σέ πιατελιτσα σερβιρίσματος.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με σαντιγί, σιρόπι φράουλας η ακόμα με σαβουαγιαρ ή και σοκολατένια μπισκότα, σαν Σάρλοτ.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.