Συνταγές
Εκπληκτική τούρτα σκακιέρα, σκέτη υπερπαραγωγή!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά μέτρια
100 γρ. ζάχαρη
180 γρ. Φαριναπ
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
2 πρέζες αλάτι
2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να γίνει λευκό και αφράτο.
Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, την βανίλια,το αλάτι, χτυπάμε λίγο ακόμα και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ…
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντάς το παράλληλα με σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να το πάρει όλο και να ομογενοποιηθεί…
Χωρίζουμε το μείγμα και το ριχνουμε σε 2 ταψακια 26 εκ. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για περίπου 15-20 λεπτά…
Κάνουμε 2 δόσεις πανεσπανι… 2 σοκολατένια και 2 βανίλια… Για το σοκολατένιο πρόσθετουμε στο μείγμα 3 κ.σ. κακάο..
Για την γέμιση…
2 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ
1lt και 400 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
1 φακ. Garni βανίλια
Χτυπάμε την garni με 200 ml γαλα μεχρι να σφίξει, και την βάζουμε στο ψυγείο…
Χτυπάμε και την κρέμα μιλφειγ με το υπολοιπο γάλα μέχρι να σφίξει…
Για το σιρόπι…
1 φλ. Ζάχαρη
1 φλ. Νερό
Βράζουμε για 5 λεπτά…
Στήσιμο…
Για να κάνουμε το σχέδιο παίρνουμε διαφόρων μεγεθών πιατάκια και κοβουμε τα παντεσπανια σε κύκλους ίδιους και στα 4…. ανακατευουμε τους κύκλους που έχουν δημιουργηθεί…
δηλ μπλέκουμε τα χρώματα ώστε να δημιουργηθούν παντεσπανια διχρωμα… αν θελουμε ανάμεσα στους κύκλους βάζουμε λίγη μαρμελαδα ή κρέμα για να κολλήσουν καλύτερα…
Βάζουμε τα παντεσπάνια σε έναν δίσκο εναλλάξ ανά χρώμα… τα σιροπιαζουμε και Ρίχνουμε κρέμα ενδιάμεσα…τελειώνουμε με την σαντιγι την οποία απλώνουμε ομοιόμορφα παντού…
Γαρνιρουμε με ότι θέλουμε…
Για τις καρδιές… λιώνουμε σοκολάτα με γεύση φράουλα , την ρίξαμε σε φόρμες σιλικόνης με σχήμα καρδιάς και τις έβαλα στο ψυγείο… Όταν κρυώσουν τις ξεφορμαρουμε…
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”