Γλυκα
Όσοι δοκιμάζουν.. ζητάνε την συνταγή!! Πόσο απλή αλλά τέλεια συνταγή για εκμέκ καταΐφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πραγματικά ελκυστικό, δροσερό, πολύ γευστικό και μελιστάλακτο εκμέκ καταΐφι!!! θα το δοκιμάσουμε οπωσδήποτε! Μπράβο για άλλη μια φορά!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για το σιρόπι
-500 γρ. νερό
-500 γρ. ζάχαρη
-φλούδες από 1 λεμόνι
-χυμό από 1/2 λεμόνι
για την βάση
-450 γρ. κανταίφι
-200 γρ. λιωμένο βούτυρο
για την κρέμα
-1 λίτρο γάλα
-200 γρ. ζάχαρη
-2 κρόκοι από μέτρια αυγά
-2 βανιλίνες
-100 γρ. κορν φλάουρ
-50 γρ. βούτυρο
για την επικάλυψη
-400 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική(κρύα)
-50 γρ. ζάχαρη
για το στόλισμα
-φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για 1 λεπτό.
Κατόπιν, φτιάχνουμε την βάση του γλυκού. Ανοίγουμε με τα χέρια μας ελαφρώς τα φύλλα καταίφι και τα στρώνουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 25Χ30 εκατοστά το οποίο έχουμε πασπαλίσει με λιωμένο βούτυρο.
Πασπαλίζουμε καλά με λιωμένο βούτυρο, τα φύλλα στο ταψί.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, στις αντιστάσεις.
Οταν το βγάλουμε από το φούρνο και ενώ ακόμα είναι ζεστό, σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Στο επόμενο βήμα παρασκευάζουμε την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρι, το κορν φλάουρ, τους κρόκους, τις βανιλίνες, και ανακατεύοντας, αφήνουμε να πήξει. Οταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα έως ότου να λιώσει.
Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και πιέζουμε με τα χέρια μας την κρέμα ώστε να καθήσει καλά.
Αφού κρυώσει, βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια, χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρι μέχρι να σχηματιστούν κορφές. Αδειάζουμε στο ταψί αφού το έχουμε βγάλει από το ψυγείο, και στρώνουμε καλά με τη σπάτουλα.
Με ένα πηρούνι χαράσουμε ελαφρώς την επιφάνεια του γλυκού.
Στολίζουμε πασπαλίζοντας με φιστίκι Αιγίνης.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “εκμέκ καταΐφι ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL