Συνταγές
Εκμέκ κανταΐφι για τις γιορτές των αγαπημένων μας – με υπέροχη κρέμα, σιρόπι και φύλλο κανταΐφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελενη Κοπαντση – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια φύλλο κανταίφι, 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, 300 γραμμάρια φυστίκια Αιγίνης, 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη, ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, και μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο, ανακατεύουμε καλά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετα παίρνουμε το ξασμένο κανταίφι και το στρώνουμε στο ταψί ομοιόμορφα ,λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στο κανταίφι ψήνουμε στους 160 για μιάμιση ώρα περίπου να ροδίσει πολύ καλά. Έχουμε βράσει το σιρόπι απο πρίν. 3κουπες ζάχαρη και 3 κούπες νερό φλούδα λεμονιού και ένα ξυλάκι κανέλας βραζει για 5 λεπτά περίπου και αφού αφαιρέσεις απο την φωτιά βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι.
Αφήνουμε να κρυώσει και περιμένουμε να ψηθεί το κανταίφι, μετά παίρνω 1 λίτρο γάλα βάζω 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ή κάστερ πάουντερ, ένα αβγό το χτυπάΜΕ και το βάζουμε μέσα στο γάλα ανακατεύω καλά και το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα μόλις δέσει Ρίχνουμε στο σιροπιασμένο κανταίφι την κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάω μια φυτική σαντυγί με λίγη άχνη ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας περίπου χτυπάμε για 5 λεπτά στο δυνατό…Και τέλος γαρνίρουμε με σαντυγί και Ρίχνουμε επάνω φυστίκια Αιγίνης ψημένα και χοντροκομμένα. Μπαίνει στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον. Ορίστε να σας κεράσουμε
Η Συνταγή είναι από Ελενη Κοπαντση – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.