Γλυκα
ΕΓΓΥΗΣΗ – Τα κουλουράκια αυτά θα τα λατρέψετε γιατί είναι βουτυράτα , τραγανά & μυρίζουν απίστευτα !
Η Συνταγή είναι από “Γεύσις Μυρτούς”.
Υλικά:
180 γρ. Φυτίνη
150 γρ. Βούτυρο Γάλακτος ( καλής ποιότητας )
150 ml ηλιέλαιο
400 γρ. Ζάχαρη
1 μικρό σφηνάκι κονιάκ
Ξύσμα πορτοκαλιού
3 βανίλιες
2 ολόκληρα αυγά + 2 κρόκους
1/2 νεροπότηρο γάλα χλιαρό
1/2 κ.γ σόδα μαγειρική
1 κιλό αλεύρι περίπου
Επάλειψη :
1 αυγό με λίγες σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ καλά τη φυτίνη με το βούτυρο & την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα και τα αφήνω να αφρατέψουν ώστε να γίνει το μείγμα αφράτο
Έπειτα ρίχνουμε το ηλιέλαιο , μόλις ενσωματωθεί μέσα στον μείγμα , προσθέτουμε ένα ένα όλα τα αυγά .
Συνεχίζουμε ζεσταίνοντας ελαφρώς το γάλα , το οποίο ανακατεύουμε μαζί με την σόδα & το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα .
Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες , το κονιάκ , το ξύσμα πορτοκαλιού & το αλεύρι κοσκινισμένο .
Πλάθουμε λίγο .
Μοιάζουμε την ζύμη σε 3 μέρη και την τοποθετούμε μέσα σε σακουλάκια .
Τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 40 λεπτά περίπου για να σφίξει η ζύμη ώστε να γίνουν τραγανά & να μπορείτε να τα πλάσετε σωστά για να μην σπάει η ζύμη .
( ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΣΕΤΕ ) .
Βγάζουμε τα σακουλάκια ένα ένα από την κατάψυξη για να μην ξεπαγώνει η ζύμη & πλάθουμε μικρά κουλουράκια περίπου (17γρ) το κάθε μπαλάκι σε ότι σχέδιο σας αρέσει .
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα , τα αυγουλώνουμε & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα & να γίνουν μπισκοτένια (ανάλογα και τον φούρνο σας)
Η Συνταγή είναι από “Γεύσις Μυρτούς”.