Συνταγές
Είτε ρολάκια είτε ντόνατς, με αυτήν την σπιτική ζύμη γίνονται κόλαση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Korda -Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
διαδικασία ζύμης
1 κούπα χλιαρό γάλα, μισή κούπα χλιαρό νερό, 1 μαγιά ξηρή 2 κουταλιές βούτυρο, 6 κουταλιές ζάχαρη, 4 κούπες αλεύρι, μέσα στο αλεύρι κάνω μια λακουβίτσα ρίχνω το αλεύρι
πάντα κράταμε την μια κούπα, ρίχνω το γάλα μαγιά, ζάχαρη, βούτυρο και ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο ίσως να μην το πάρει όλο θέλουμε μία ζύμη εύπλαστη και μαλακή το αφήνουμε να φουσκώνει και όταν είναι έτοιμο το χωρίζουμε στην μέση
παίρνουμε το ένα μέρος και με πλαστή το κάνουμε μακρόστενο φύλο πάχους 3 εκατοστά περίπου και του ρίχνουμε κανέλα και ζάχαρη η(και σιρόπι καραμέλας σπιτική που σάς είχα δείξει τής προάλλες) και αρχίζουμε να τυλίγουμε Ρολάρωντας και μετά με μαχαίρι κόβουμε και τοποθέτουμε τα κομμάτια σε λαμαρίνα με αντίκολλιτηκο χαρτί και τα αφήνουμε να φουσκώνουν
Με την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε και με κουπατ κόβουμε τα ντόνατς τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντίκολλιτηκο χαρτί τα αφήνουμε να φουσκώσουν και τα ψήνουμε 180 για 10 λεπτά στον αέρα και τα ρολάκια και τα ντόνατς
Όταν τα βγάζουμε στα ρολάκια τα περνάμε με πινέλο με την καραμέλα για να γυάλισε. ουν και τα ντόνατς τα περνά με ότι θέλουμε σε κάποια έχουμε βάλει άχνη, ζάχαρη με κανέλα, κουβερτούρα λευκή και κουβερτούρα σοκολάτας και από πάνω ρίχνουμε διάφορες τρούφες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Korda -Χρυσές Συνταγές”