Συνταγές
Είναι τέλειος! Χαλβάς πολίτικος με γάλα, βούτυρο και κράνμπερις!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
4 φλιτζάνια γάλα
2½ φλιτζάνια ζάχαρη
Κράνμπερις
Κανέλα για το γαρνίρισμα (αν θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο κι όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Το καβουρδίζουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, πανω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκουρύνει.
Το περιχύνουμε με το ζεστό γάλα και τα κράνμπερις κι ανακατεύουμε συνεχώς, περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς!!
Τον μεταφέρουμε σε φόρμα κι όταν κρυώσει ελαφρά , τον αναποδογύριζουμε σε μια πιατέλα.
Γαρνίρισμα με κανέλα ή ο,τι αλλο επιθυμείτε
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κλασσικό και αγαπημένο σιμιγδαλένιο χαλβά – Καλή σας απόλαυση!!.
Η συνταγή από “Χρύσα Ψωμιάδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά – Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 1300gr νερό, 900 gr ζάχαρη και δύο στικ κανέλας. Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε 2 βανίλιες και ανακατεύω για 5 λεπτά. Το σιρόπι είναι έτοιμο. Σε άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε 300ml σπορέλαιο σε ζεστή φωτιά .
Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά 500gr χοντρό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ξανθό σκούρο χρώμα. Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν χυλός. Τέλος πρόσθεσουμε σταφίδες και το βαζουμε σε φόρμα του κέικ.
Το άφηνουμε να κρυώσει καλά και αναποδογύρισα. Θα βάλουμε και κανέλα.
Ωραία γεύση δίνει όταν βάλετε και λίγο βούτυρο γάλακτος
Βέβαια αφαιρούμε λίγο λάδι
Η συνταγή από “Χρύσα Ψωμιάδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”