Συνταγές
Είναι ο πιο νόστιμος χαλβάς που θα έχεις ποτέ φτιάξει – με ταχίνι και σοκολάτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 και 1/2 κουπ . σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα ταχίνι
1 κ.γ. βανίλια
το ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 κούπας σταφίδες μαύρες και 1/4 φλ κουκουνάρι (προαιρετικά )
100 γρ. σοκολάτα υγείας
Σιρόπι
4,5 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλα
1 -2 καρφάκια γαρύφαλλο
χυμό από μισό πορτοκάλι
1/2 πορτοκάλι για βράσιμο
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε τη ζάχαρη και το μέλι μαζί με το νερό, την κανέλα ,και το χυμό , το γαρύφαλλο και το άλλο μισό πορτοκάλι για 5′ (το σιρόπι θα είναι αραιό).
Σε μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το ταχίνι , βάζουμε και το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε τα δύο σιμιγδάλια και ανακατεύετε καλά για 7′-10′ σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει το σιμιγδάλι ξανθό σκούρο προς καφέ (μη σκουρύνει πολύ γιατί θα πικρίσει).
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού..1 κ.γ. βανίλια τις μαύρες σταφίδες….το κουκουνάρι. .ή ότι άλλο θέλουμε…..
Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι. Προσοχή γιατί το σιμιγδάλι είναι καυτό.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει…
Σένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μισό χαλβά προσθέτουμε και τα 100 γρ. σοκολάτας μέχρι να λιώσει και γίνει σοκολατένιος…
Από πάνω έβαλα τριμμένα καρύδια κ λίγο ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΊΝΗΣ
Το βάζουμε στη φόρμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”