Συνταγές
Δροσερό, ανάλαφρο μιλφέιγ.. ότι καλύτερο
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 συσκευασίες μπισκότα σφολιατινια τά Ιταλικά.
2 σακκουλακια σκόνη κρέμα μιλφειγ
Και μια μορφατ σαντιγί στο τσιγκινο κουτάκι
1 μισυ λίτρο γάλα φρέσκο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τίς κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες. Για το κάθε σακκουλακι είναι 3 σιμυσυ φλυτζάνια τσαγιού γάλα, τίς χτυπάμε μέχρι να πηξουν.
Το ίδιο χτυπάμε και την σαντιγί μορφατ με 1 βανίλια μέσα και όποιος θέλει βάζει και καμμιά κουταλιά άχνη ζάχαρη. Εγώ δεν έβαλα πάντως.
Τώρα στρώνω μια στρώση σφολιατινια, από πάνω την κρέμα, ύστερα στρώνω πάλι σφολιατινια τά κόβω αυτή την φορά στα δύο με μαχαίρι για να φτάσουν και ότι σπάει το βάζω στην επιφάνεια.. ξανά την υπόλοιπη κρέμα, ξανά μπισκότα, και τελειώνω με την σαντιγί μορφατ. Γαρνίρουμε με τά θριματα και 2-3 μπισκότα κράκερ θρυματισμενα στα χέρια. Βάζουμε ψυγείο. Όταν σερβίρουμε όσοι θέλουν βάζουν επιπλέον άχνη ζάχαρη από πάνω. Εγώ δεν βάζω..
Για το μαμαδιστικο γλυκό ψυγείου..
Μια στρώση μπισκότα πτι Μπερ βουτηγμένα μέσα σέ λίγο φρέσκο γάλα και κονιάκ.
Από πάνω βάζουμε την πρώτη κρέμα άσπρη, ξανά στρώνουμε μπισκότα πτιμπερ βουτηγμένα στο γάλα και κονιάκ, από πάνω στρώνουμε την κρέμα κακάο.
Και για την επιφάνεια χτύπησα μια κρέμα ζαχαροπλαστικής πάλι με 1 κούπα γάλα και καλυψα την επιφάνεια. Γαρνίρουμε με σοκολάτα τρούφα..
Για τίς κρέμες.
Στην ουσία έφτιαξα μια κρέμα όπου στην άλλη μισή πρόσθεσα 3 κουταλιές της σούπας κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Βάζω 1 κουτί εβαπορε γάλα λάιτ με 2 μισυ κουτιά νερό. 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ, 2 βανιλιες. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Οπότε στρώνω την μισή λευκή κρέμα και στην άλλη μισή όπως είπαμε πρόσθεσα το κακάο.
Και από πάνω στην επιφάνεια έστρωσα τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και τρούφα. Ωραιότατο ελαφρύ γλυκό και δροσιστικό
Επίσης μέσα στην κρέμα έβαλα και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη στέβια
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.