Συνταγές
Δοκιμάστε τα και εσείς – μπισκοτένια κουλουράκια – είμαστε σίγουροι πως θα σας αρέσουν
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά για περίπου 30 τεμ.
1 αυγό ολόκληρο
3 κρόκοι
1/2 κ.γ ξύσμα λεμόνι
1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
340γρ αλεύρι γ.ο.χ
150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μικρό μπολάκι χτυπάμε το αυγό, τους κρόκους, το ξύσμα και την βανίλια. Αφήνουμε στο πλάι.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε ένα πηγάδι στην μέση και ρίχνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλάτι και το μείγμα των αυγών. Χτυπάμε με το γάντζο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη θα είναι μαλακή και απαλή. Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.
Κάνουμε την ζύμη μια μπάλα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε κομματάκια από την ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε σχήμα S.
Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 10 λεπτά στους 200°C και μετά χαμηλώνουμε στους 150°C χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και απολαμβάνουμε.
*Δεν έχουν μέσα baking powder μην το φοβηθείτε αν δείτε ότι δεν φουσκώνουν. Και φυσικά δεν θα απλώσουν για να κολλήσουν.
*Προαιρετικά βουτάμε το πάνω μέρος σε καστανή ζάχαρη και τοποθετούμε στο ταψί. Για τους πιο γλυκατζήδες σαν εμένα.
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.