Συνταγές
Δοκιμάστε μια νόστιμη πάστα Φλώρα – θα γίνει ανάρπαστη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για την ζύμη
100 γρμ βουτυρακι βιταμ λιωμένο, 1 κεσεδάκι από γιαούρτι των 200 γρμ ελαιόλαδο και αραβοσιτελαιο μισό μισό.
Μισό κεσεδάκι ζάχαρη καρύδας
Ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
Μισό κεσεδάκι κρασί κόκκινο
1 βανίλια, 4 κεσεδάκια αλεύρι γοχ και λίγο ολικής άλεσης. Τό 1 κεσεδάκι ήταν ολικής άλεσης. Α, και 1 αυγό μέσα στην ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ύστερα βάζουμε τά χέρια μου και φτιάχνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια όμως. Όχι πολύ ζύμωμα, ίσα να ενωθούν τα υλικά, διότι ξερναει το λάδι που λένε. Όχι δεν βαζουμε στο ψυγείο την ζύμη αυτή την φορά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια τό ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο . Αυτό το μεγαλύτερο τό στρώνουμε με τά χέρια μου στο πυρέξ. Ύστερα με το υπόλοιπο ζυμαρακι φτιάχνουμε μασούρια όπως στην φωτογραφία. Μέσα στα κενά βαζουμε 2 λογιών μαρμελάδες.
Βερίκοκο και βατόμουρα
Φυσικά μπορούμε να βάλουμε ότι μαρμελάδα μας αρέσει. Σέ κάθε τετραγωνάκι από 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 για 30-40′ και αναλόγως τόν κάθε φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.