Συνταγές
Ο πιο γευστικός σιμιγδαλένιος χαλβάς με κακάο και πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3/4 φλ. λάδι
2 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
3 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κτσ. κακάο
1 φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό με την ζάχαρη και το κακάο να βράσει, μετά προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα και το διατηρούμε ζεστό.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας 4-5 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε και τα καρύδια και μετά σιγά- σιγά το σιρόπι προσέχοντας γιατί πιτσιλάει, μέχρι να το απορροφήσει όλο.
Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
μία συμβουλή
το σωτάρισμα να το κάνεις σε χαμηλή θερμοκρασία για 20′ με 30 ‘, γίνεται πιο ελαφρύς
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Δοκιμάστε αυτό το τύπο.. χαλβά που είναι εύκολο, ελαφρύ και νοστιμότατο! –Δίχρωμο Σιμιγδαλάτο–
Σιμιγδαλάτο ή ένας τύπος Χαλβά θα έλεγα εγώ…ελαφρύς, εύκολος και γρήγορος!!
Λάδι δεν βάζουμε καθόλου !!!
Υλικά:
7 ποτήρια νερό
300 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
ινδική καρύδα
κανέλα
6 κτσ. κακάο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τη βανίλια, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα πυρέξ.
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο και το βάζουμε σιγά- σιγά επάνω από το λευκό μείγμα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καρύδα ή κανέλα ή και με τα δύο.
Η συνταγούλα είναι από Αρης-Δεσποινα Καστρινακη και η εκτέλεση Από Vana Zouka