Συνταγές
Δεν σας κάνουμε πλάκα – δροσερό μπισκοτογλυκό με βανίλια και σοκολάτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”.
ΥΛΙΚΑ : (για ενα μεγάλο πυρεξ)
2 πακέτα πτι-μπερ
2 κρέμα γάλακτος των 200ml
2 γεματες κουταλιές άχνη ζάχαρη
Λίγο γάλα και περίπου 3 κουταλιες κονιακ ή Grand Marnier για να βουτήξουμε τα μπισκότα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 κιλό φρεσκο γάλα
220γρ. ζάχαρη
4 τμχ. αυγά
60γρ. κορν φλάουρ
50γρ. κακάο
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία όλα τα υλικά μαζί, εκτός της σοκολάτας .
Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κοχλασει η κρέμα.
Τη βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
1 κιλο φρέσκο γάλα
200 γρ ζάχαρη
1 μπουκαλάκι ρευστή βανίλια ή 2 φακελακια σε σκόνη
2 αυγά
80 γρ κορν φλάουρ
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία όλα τα υλικά μαζί, εκτός του βουτύρου.
Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κοχλάσει η κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βάζουμε σε πυρέξ μία στρώση μπισκότα αφού τα εχουμε βουτήξει σε λίγο γάλα με λίγο κονιάκ χωρίς να τα αφήσουνε ωρα μέσα. Ξανά βάζουμε από πάνω άλλη μία στρώση μπισκότα που έχουμε κάνει με τον ίδιο τρόπο. Έπειτα ρίχνουμε απο πανω τη κρέμα βανίλια ζεστή όπως τη βγάζουμε απ’ τη κατσαρόλα.
Ξαναβάζουμε από πανω μόνο μία στρώση μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει και αυτά στο γάλα με το κονιάκ και ρίχνουμε τη κρέμα σοκολάτας ζεστή. Το βάζουμε στο ψυγείο και οταν κρυώσει, χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε πάνω. Θρυμματιζουμε από πάνω μπισκότα ή τρούφα.
Η Συνταγή είναι από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”.