Γλυκα
Δεν θα ξέρεις ποιο γλυκό του κουταλιού να πρωτοφτιάξεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Λεμόνι, μανταρίνι, πορτοκάλι ή περγαμόντο.. Βρε το ιδανικό γλυκό του κουταλιού και φτιάξτο με σίγουρη επιτυχία!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένα πορτοκάλια
1200 γρ. ζάχαρη
400 ml. νερό
2 κουταλιές μέλι
χυμό από ½ λεμόνι
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα πορτοκάλια στον τρίφτη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπωλ με κρύο νερό και τα αφήνουμε για 6 ώρες.
Μετά, τα βράζουμε σε καυτό νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα ξαναβάζουμε σε κρύο νερό και τα ξαναβράζουμε για μισή ώρα.
Ελέγχουμε με ένα πηρούνι εάν έχουν μαλακώσει και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 6 ώρες ακόμα.
Βάζουμε τη ζάχαρι και το νερό να βράσουν ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια, κόβουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε στο σιρόπι για μισή ώρα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρωματίζουμε με βανίλια, προσθέτουμε μέλι και χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το γλυκό για 24 ώρες στην κατσαρόλα και αποθηκεύεται σε αποστειρωμένα βάζα.
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι
Υλικά
1 κιλό φλούδες λεμονιών
1½ κιλό ζάχαρη
500 ml. νερό
2 βανίλιες
χυμό από ½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα λεμόνια στον τρίφτη και κόβουμε τις άκρες. Χωρίζουμε τα λεμόνια σε 4 κομμάτια και αφαιρούμε τη φλούδα.
Τυλίγουμε τις φλούδες και τις σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδες.
Τα βράζουμε σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 2 φορές και στη τελευταία φορά τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου να μαλακώσουν.
Βάζουμε τη ζάχαρι και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά και ρίχνουμε κατόπιν τις φλούδες στο νερό, αδειάζουμε τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού και ξαναβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Πριν το καταναλώσουμε το αποθηκεύουμε για τουλάχιστον μία εβδομάδα.
Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι
Υλικά
1½ κιλό μανταρίνια κλημεντίνες
1½ κιλό ζάχαρη
1.100 ml. νερό
χυμό από ½ λεμόνι
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μανταρίνια σε κρύο νερό και τα αφήνουμε για 24 ώρες. Κατόπιν τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και όταν αρχίσει ο βρασμός τα αφήνουμε για 10 λεπτά και τα βγάζουμε τοποθετώντας τα σε ένα μπωλ.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τρυπάμε με ένα ξυλάκι.
Βράζουμε με τον ίδιο τρόπο ακόμα δύο φορές και όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε τη ζάχαρι, το νερό και βράζουμε για 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε για 24 ώρες.
Αποθηκεύουμε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν το καταναλώσουμε.
Περγαμόντο-Κίτρο γλυκό του κουταλιού
Υλικά
1 κιλό φλούδες περγαμόντο
1500 γρ. ζάχαρη
400 ml. νερό
2 κουταλιές μέλι
χυμό από ½ λεμόνι
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα περγαμόντο στον τρίφτη και τα αφήνουμε σε νερό για 1 ώρα.
Αφαιρούμε τις άκρες και βγάζουμε τη φλούδα.
Τυλίγουμε τις φλούδες και τις σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδες.
Τις βράζουμε σε καυτό νερό για 10 λεπτά.
Κατόπιν, τις βάζουμε σε κρύο νερό.
Ξαναβράζουμε για 15 λεπτά και κατόπιν τις ξαναβάζουμε σε κρύο νερό και βράζουμε ξανά για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε κρύο νερό για 24 ώρες και ανά 6 ώρες ανανεώνουμε το νερό.
Bάζουμε τη ζάχαρι με το νερό να βράσουν. Βάζουμε τις φλούδες στο σιρόπι και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρωματίζουμε με το μέλι, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
Το αφήνουμε για 24 ώρες και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλες μας τις συνταγές με “γλυκό του κουταλιού”.
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ. Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή για να μην χάνεις συνταγή!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics