Συνταγές
Δεν έχεις μυζήθρα; Φτιάξ’τα με φέτα! Τυροπιτάκια τηγανιτά με φέτα και δυόσμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
H συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
Για τη ζύμη
-600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-100 μλ. ελαιόλαδο
-1 σφηνάκι τσικουδιά
-1 κ.γ. αλάτι
-300 μλ. νερό χλιαρό
Για τη γέμιση
-600 γρ. τριμμένη φέτα
-2 ή 3 κολοκυθάκια τριμμένα και στημμένα
-Λίγα φυλλαράκια δυόσμο
Μπορούμε να βάλουμε κλασική γέμιση 200 γρ. μυζήθρα, 200 γρ. ανθότυρο, 200 γρ. τυρομάλαμα, τριμμένα και στημμένα καλά, καί 3 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να ξεκινήσουμε την συνταγή μας, θα ρίξουμε σε μία λεκάνη, 300 γρ. χλιαρό νερό, 1κγ. αλάτι, 1 σφηνάκι τσικουδιά, 100 γρ. ελαιόλαδο, και 600 γρ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις. Το αλεύρι θα το ρίξουμε σταδιακά και θα ανακατεύουμε με ένα πηρούνι. Ετσι, έχουμε φτιάξει μία ζύμη, την οποία στη συνέχεια θα απλώσουμε σε ένα τραπέζι αφού το έχουμε πρώτα πασπαλίσει με λίγο ακόμα αλεύρι.
Θα ζυμώσουμε τώρα τη ζύμη μας καλά και φτιάχνουμε μία μπάλα από αυτήν, την οποία θα ξαναβάλουμε στη λεκάνη αφού την πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα, σκεπάζοντάς την ταυτόχρονα με ένα πανί.
Το επόμενο βήμα, είναι να βάλουμε σε ένα μπώλ, 600 γρ. τριμμένη φέτα, 2 ή 3 κολοκυθάκια τριμμένα και στημμένα και λίγα φυλλαράκια δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά αυτό το μίγμα και έχουμε έτοιμη την γέμισή μας.
Παίρνουμε τώρα τη ζύμη από τη λεκάνη αφού έχει περάσει η μισή ώρα, την απλώνουμε στο τραπέζι και την πλάθουμε σε μορφή ρολό, το οποίο θα κόψουμε και θα μοιράσουμε σε 7 ή 8 ίσα κομμάτια. Τα αλευρώνουμε λίγο και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μέγεθος μικρού πιάτου. Κατόπιν θα τα ανοίξουμε ως φύλλα με το μηχάνημα ανοίγματος φύλλων ή ακόμα και με τον πλάστη.
Στη συνέχεια, αυτά τα φύλλα θα τα κόψουμε σε λωρίδες.
Σε κάθε μία από τις λωρίδες αυτές της ζύμης, θα βάλουμε 3 κσ γέμιση ομοιόμορφα και σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους και θα κλείσουμε προσεκτικά την ζύμη κατά μήκος.
Με το ειδικό ρολό κοπής, θα δημιουργήσουμε 3 τυροπιτάκια από κάθε λωρίδα ζύμης δίνοντάς τους σχήμα. Η ζύμη που θα περισσέψει, μπορεί να αποθηκευθεί στην κατάψυξη, αφού την πασπαλίσουμε με αλεύρι και την κλείσουμε σε μεμβράνη.
Σε ένα τηγάνι, θα ρίξουμε μπόλικο λάδι και μόλις κάψει θα βάλουμε τα τυροπιτάκια να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές έως ότου ροδοκοκκινίσουν.
Μετά και το τηγάνισμα, τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα.
Καλή απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
H συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes