Συνταγές
Δεν έτυχε απλά, πέτυχε! Ένας συνδυασμός ΧΑΛΒΆ με ΚΡΈΜΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
για το ΧΑΛΒΑ:
200 γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ. Χυμό πορτοκάλι είτε φυσικό, είτε σε κουτί και λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
350 γρ. Νερό
400 γρ. Ζάχαρη
Ρίχνουμε και το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα, το καβουρδίζουμε για 5 λεπτά σκέτο και μετά προσθέτουμε απευθείας το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και στο τέλος το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη
Μόλις πήξει το μείγμα μας, το απλώνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30×25 εκ.
ΥΛΙΚΑ
για την ΚΡΈΜΑ:
1 λίτρο γάλα ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ είτε, αμυγδάλου, είτε καρύδας, είτε σόγιας, ότι βρείτε
150 γρ. Ζάχαρη
80 γρ κορν φλαουερ
2 βανίλιες για έξτρα γεύση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα μας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα μας, την περιχύνουμε πάνω από το χαλβά μας, που βρίσκεται ήδη μέσα στο ταψί μας!!
Το αφήνουμε για ένα δεκάλεπτο εκτός ψυγείου και μετά για 30 λεπτά μέσα στο ψυγείο, για να πήξει καλύτερα η κρέμα μας!!
Μπορούμε να το σερβίρουμε και με λίγη κανέλα
Αντί για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ γάλα, μπορείτε για όσους δε νηστεύετε να χρησιμοποιήσετε ΚΑΝΟΝΙΚΟ γάλα
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.