Γλυκα
Ότι πρέπει για τον καφέ μας και το τσάι μας! Δίχρωμο ρεβανί που θα λατρέψετε!
Δίχρωμο ρεβανί αφράτο σαν παντεσπάνι με υλικά που θα βρεις εύκολα στο σπίτι σου
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για τη βάση
6 αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
200 γρ.άχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
60 γρ.ηλιέλαιο
120 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
60 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
4 κουταλάκια κοφτά μπέικεν
3 κουταλάκια κοφτά κακάο
1 βανιλέτα
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
για το σιρόπι
500 ml. νερό
500 γρ.ζάχαρη
1 μικρή φλούδα πορτοκαλιού
1 βανιλέτα
2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
για τη διακόσμηση
λευκή σοκολάτα τριμμένη
ινδική καρύδα
σαντιγί, κερασάκι, φλούδα πορτοκαλιού ή άλλο της προτίμησής μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού χτυπήσουμε με το μίξερ τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρι, τη βανιλέτα, το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέηκιν πάουντερ, το σιμιγδάλι, το καλαμποκέλαιο, το κονιάκ και με το μίξερ ανακατεύουμε.
Σε ένα μπωλ, αδειάζουμε σχεδόν το μισό μίγμα, προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το μίξερ. Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε ένα ταψί 23χ23 εκατοστά, αδειάζουμε το μίγμα με το κακάο.
Περιμένουμε 5 λεπτά και αδειάζουμε το υπόλοιπο μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 έως 30 λεπτά.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του σιροπιού. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα για 5 λεπτά, το νερό, τη ζάχαρι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανιλέτα και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε ελαφρώς έως ότου να λιώσει το βούτυρο και σιροπιάζουμε το γλυκό.
Στολίζουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα ή καρύδα, σαντιγύ, κερασάκια και φλούδες πορτοκαλιού.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “Δίχρωμο ρεβανί” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Τελειο το Δίχρωμο ρεβανί, ειναι πανεμορφο και φαινεται πεντανοστιμο, μου αρεσε παρα πολυ και καποια στιγμη θα το δοκιμασω.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού