Συνταγές
Μια ιδιαίτερη εκτέλεση για καυτερά τυροπιτάκια – Ότι πρέπει συνοδευτικό για τσάι, μπυρίτσα, τσιπουράκι ή και σκέτα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 γρ. σπορέλαιο
200 γρ. γιαούρτι, (έβαλα σπιτικό γιαούρτι)
1 αυγό
1 κτγ. κοφτό αλάτι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 350 με 400 γρ. περίπου
Γέμιση
Τυροκαυτερή που έχει πιπεριά, κοκκινίζει ελαφρώς
Πάπρικα γλυκιά ένα κουταλάκι
Λίγη φέτα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησα με το σύρμα.
Το γιαούρτι, το αυγό, σπορέλαιο και αλάτι.
Να ενωθούν καλά.
Έριξα το αλεύρι και ζυμωσα.
Η ζύμη έγινε πολυ μαλακή και πολύ εύπλαστη.
Άνοιξα φύλλο, έκοψα στρογγυλά, γέμισα με το υλικό τυριού.
Έκλεισα καλά.
Αλειψα με αυγό.
Τα έψησα για ένα μισάωρο στους 180 βαθμούς.
Να ροδίσουν καλά.
Έγιναν πάρα πολύ αφράτα.
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Γρήγορα ρολάκια με ζαμπόν και τυρί… Σκέτη μούρλια!
Υλικά
-10 φέτες ζαμπόν κοτόπουλο
-10 λεπτές φέτες τυριού
-150 γραμμάρια τυρί cottage
-2 αυγά
-100 γραμμάρια ψωμί τριμμένο
-φυτικό έλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Απλώστε τις φέτες ζαμπόν , τοποθετήστε πάνω μια λεπτή φέτα τυρί και δύο κουταλιές της σούπας cottage. Tυλίγετε το ρολό και στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα.
2. Χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε λίγο αλάτι. Βάλτε τα ρολά στο χτυπημένο αυγό, στη συνέχεια στο τριμμένο ψωμί , και πάλι στο αυγό και το ψωμί. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα ρολά.
3. Τα ρολά μπορούν να σερβιριστούν για πρωινό ή ως κύρια πιάτα.
www.xrysessyntages.gr