Πουλερικα
Λιώνει στο στόμα – κοτόπουλο κοκκινιστό με σιουφιχτά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από xristiannascooking_ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 καρότα ροδέλες
1 συσκευασία κον κάσε
1 κ.σ πελτέ
1 ποτήρι κρασι του κρασιού κόκκινο
Αλάτι πιπέρι
Δάφνη
Κανέλα
1 συσκευασία σκιουφιχτα
Εκτέλεση
1. Αρχικά ξαφρίζουμε το κοτόπουλο . Έπειτα το Βραζουμε με Δάφνη για 20λ
2. Σωταρουμε τα κομμάτια κοτόπουλο καλά και από τις δυο πλευρές μέχρι να χρυσαφισουν .
3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να σωταριστουν . Σβήνουμε με το κρασι . Ρίχνουμε τον πελτέ και το κοκ κασέ .
Ρίχνουμε και τα καρότα . Όταν αρχίσει να βράζει η σάλτσα ρίχνουμε αλάτι πιπέρι κανέλα Δάφνη . Χαμηλώνουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια κοτόπουλου και να δέσει η σάλτσα .
4. Βραζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης .
Η Συνταγή είναι από xristiannascooking_ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για γρήγορα και εύκολα Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου κομμένα στη μέση ή 8 κοπανάκια
3 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
1 κουτ. σούπας μέλι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου πριν τα αραδιάσετε σε πυρίμαχο σκεύος.
Αναμιγνύετε τη μουστάρδα με το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, λίγο νερό και το θυμάρι και περιχύνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα γυρίζετε να πάει το μίγμα παντού.
Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο για 40 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο για 10 λεπτά ακόμη ξεσκέπαστο.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : olivemagazine