Συνταγές
Γλώσσες της πεθερούλας με τραγανή σφολιάτα και κρέμα ζαχαροπλαστικής
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αν δεν έχεις φτιάξει γλώσσες μέχρι τώρα, ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το εύκολο και συνάμα υπέροχο πραγματικά σιροπιαστό γλυκό, με το χαρακτηριστικό όνομα. Η κρέμα του θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
Υλικά
Για το Σιρόπι
200 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
Για την Κρέμα ζαχαροπλαστικής
100 γρ ζάχαρη
40 γρ νισεστέ
300 ml γάλα
1 κρόκο αυγού
2 βανίλιες
2 φύλλα σφολιάτας
400 ml κρέμα γάλακτος
Κανέλα
Εκτέλεση
Αρχίζουμε με το σιρόπι, όπως κάνουμε στις περισσότερες συνταγές μας με σιροπιαστά γλυκά. Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατόπιν, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νισεστέ, το γάλα, τον κρόκο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Έπειτα, Σκεπάζουμε με μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα για 6 ώρες στο ψυγείο.
Συνεχίζουμε και χωρίζουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 8 ίδια κομμάτια, τα οποία τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα, την οποία βγάλαμε από το ψυγείο.
Όταν κρυώσουν τα φύλλα τα σιροπιάζουμε και από τις δύο πλευρές ενώ βάζουμε ένα κομμάτι σαν βάση, απλώνουμε κρέμα και καλύπτουμε με ακόμα ένα κομμάτι.
Τέλος, προαιρετικά σερβίρουμε με κανέλα. Προτείνω να βάλετε γιατί του πάει πολύ.
Έτοιμη και η δική μας συνταγή για γλωσσίτσες της πεθεράς. Περιμένω να την φτιάξεις και να μου πεις αν σου άρεσαν!
Δες το βίντεο με τη συνταγή παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!