Συνταγές
Εξαιρετική συνταγή για γλώσσες με λαχανικά σε κρασάτη σάλτσα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
500 γρ. γλώσσες ψάρι, 1 πατάτα, 1 καρότο, 2 κολοκύθια, μισή πιπεριά κόκκινη Φλώρινας, μισή πιπεριά πράσινη, αρωματική κέρατο,
1 κρεμμύδι κόκκινο, 1 σκελίδα σκόρδο, ¼ φλυτζ. Λευκό κρασί ξηρό,
¼ φλυτζ. νερό,1 πρεζα κουρκουμα,1 πρεζα πάπρικα γλυκιά,1 κύβο λαχανικών, 1 δάκρυ μαστίχας, σπασμένο σε γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη,
1κουτ. σ. ξύδι λευκό, 1 πρεζα ξύσμα λεμόνι,1 κουτ. σ. μουστάρδα,1 πρεζα ρίγανη, 1 πρεζα θυμάρι, μαϊντανό, Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα, πιπέρι.
Εκτέλεση:
Κόβω όλα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, και το σκόρδο, σε φέτες. Σε αντικολλητικό σκεύος, βαθύ, με βαρύ πάτο, και σε χαμηλή φωτιά, σοτάρω με ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, και τα λαχανικά.
Προσθέτω τον κουρκουμα, την πάπρικα, την μαστίχα, το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύω, δυναμώνω την φωτιά, σβήνω με το κρασί, περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ
προσθέτω το νερό, με τον κύβο διαλυμένο μέσα, ξαπλώνω επάνω στα λαχανικά, ομοιόμορφα τα φιλέτα ψαριού, κλείνω με καπάκι το σκεύος
χαμηλώνω την φωτιά μου στο 4, με μέγιστο το 9, και αφήνω το φαΐ να μαγειρευτεί με την ησυχία του, 25 λεπτά.
Στο μεταξύ, σε μπολ, αναμειγνύω, το ξύδι μαζί με την μουστάρδα, τα προσθέτω στο κέντρο του σκεύους, σείω να ενωθεί, το μείγμα ξύδι-μουστάρδας, με την υπόλοιπη σάλτσα
κλείνω την φωτιά, και το αφήνω, σκεπασμένο να «ησυχάσει».
Τέλος, πασπαλίζω με ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό, και φρέσκο, τριμμένο πιπέρι.
Σημείωση:
Μπορείτε να δέσετε επιπλέον την σάλτσα σας, αν το επιθυμείτε, αναμειγνύοντας λίγη από την σάλτσα του φαγητού, μόλις αυτό μισό κρυώσει, με 1 κουτ. σ. κορν Φλάουερ, και να την προσθέσετε στο φαΐ, σείοντας κυκλικά το σκεύος, να πάει παντού.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!