Συνταγές
Γλυκό του κουταλιού Σταφύλι! Το λατρεύω!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φτάνει η εποχή του σταφυλιού και μαθαίνουμε να φτιάχνουμε ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι! Καλή επιτυχία!
Υλικά
2 κιλά σταφύλια σουλτανίνα
1400 γρ ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
200 ml νερό
2 κλωνάρια αρμπαρόριζα
150 γρ αμύγδαλα
(Προαιρετικά 2 κλωνάρια αρμπαρόριζα & προαιρετικά 150 γρ αμύγδαλα)
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ρόγες από το σταφύλι και τις στεγνώνουμε καλά με μια καθαρή πετσέτα.
Στην συνέχεια, παίρνουμε μία κατσαρόλα και κάνουμε στρώσεις από ζάχαρη και σταφύλια. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 12 ώρες.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το νερό στην κατσαρόλα και προαιρετικά την αρμπαρόριζα. Έπειτα, σε μέτρια φωτιά βράζουμε το γλυκό για 5 λεπτά, από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Κατόπιν, με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό ενώ ανακατεύουμε με προσοχή την κατσαρόλα για να μην λιώσουν τα σταφύλια.
Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα, σκεπάζουμε με ένα τούλι ή σήτα και αφήνουμε να κρυώσουν.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Προσθέτουμε τα αμύγδαλα (αν θέλουμε) και βάζουμε το κρύο γλυκό σε καθαρά αποστειρωμένα βάζα.
Τέλος, αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!