Συνταγές
Εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι… το άρωμα και η υφή του δεν παίζονται!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Παναγιώτης Δασκαλούδης-Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επιλέγουμε περίπου 5 κιλά μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια. Ξύνουμε ελαφρά στον τρίφτη εξωτερικά το κάθε πορτοκάλι και το χαράζουμε στα 4 ή στα 6 , από το οποίο αφαιρούμε στη συνέχεια τα κομμάτια από τη φλούδα του. Τυλίγουμε την κάθε φλούδα σε ρολό και το στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Ζεματάμε τις φλούδες 2 με 3 φορές, αλλάζοντας τα νερά, μέχρι να δοκιμάσουμε γευστικά και να διαπιστώσουμε ότι οι φλούδες έχουν ξεπικρίσει. Ξεπλένουμε τις φλούδες με κρύο νερό, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Για 2 κιλά βρασμένες στραγγισμένες φλούδες θα χρειαστούμε, 3 κιλά ζάχαρη, 5 βανίλιες 1,5 λίτρα νερό και μισή κουταλιά του γλυκού κιτρικό οξύ (ξινό σε σκόνη) για να μην μας ζαχαρώσει το σιρόπι. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις αρχίσει και βράζει, προσθέτουμε τα ρολά φλούδες. Βράζουμε μέχρι να μας δέσει το σιρόπι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει και να βγουν τα υγρά από τις φλούδες και την επομένη μέρα ξαναβράζουμε για λίγα λεπτά το γλυκό. Αν είναι πολύ αραιό το σιρόπι, θα προσθέσουμε λίγη ζάχαρη, αν είναι πολύ δεμένο, ελάχιστο νερό. Αποθηκεύουμε πάντα σε γυάλινα βάζα με καινούρια καπάκια όταν το γλυκό είναι ζεστό και αφήνουμε τα βάζα ανάποδα μέχρι το γλυκό να κρυώσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Παναγιώτης Δασκαλούδης-Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”