Συνταγές
Γλυκό του κουταλιού κεράσι με τέλεια δεμένο σιρόπι και ζωηρό χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα σου παρουσιάζουμε μία από τις κλασσικές και πολύ αγαπητές συνταγές για να φτιάξεις το δικό σου γλυκό του κουταλιού κεράσι στην κουζίνα του σπιτιού σου. Ένα τέλειο συνοδευτικό γλυκό για το απογευματινό καφεδάκι που θα προσφέρεις στις φίλες σου.
Υλικά
1 κιλό κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
1 κιλό ζάχαρη
50 ml χυμό λεμονιού του εμπορίου στο κίτρινο μπουκάλι
Εκτέλεση
Αρχικά έχουμε πλύνει πολύ καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα κεράσια μαζί με την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.
Κατόπιν, τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με τον χυμό λεμονιού για 20 λεπτά. Προσέχουμε να αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί. Μετά τη παρέλευση των 20 λεπτών, κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε για 24 ώρες εκτός ψυγείου.
Μετά και το πέρας του 24ώρου, ελέγχουμε αν έχει δέσει το σιρόπι.
Αν είναι δεμένο αποθηκεύουμε το γλυκό σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα.
Αν δεν έχει δέσει αφαιρούμε τα κεράσια και βράζουμε το σιρόπι για 5-10 λεπτά μέχρι που να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τα κεράσια. Τέλος, αποθηκεύουμε το γλυκό σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα.
Έτοιμο και το γλυκό του κουταλιού κεράσι για φέτος! Καλή επιτυχία!
Ακολουθεί η συνταγή στο βίντεο παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!