Συνταγές
Υπέροχο χρώμα θαυμάσιο γλυκό του κουταλιού βερίκοκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
20 κομμάτια βερίκοκα
Ένα κιλό ζάχαρη
400 γρ γλυκόζη.
800 ml νερό
Μια κουταλιά της σούπας ασβέστη
Χυμό από μισό λεμόνι
Δύο βανιλιες για άρωμα
Δύο τρείς φύλλα αρμπαροριζα
Τα βερίκοκα. Είναι. Ποικιλία. ( ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη με αρκετό νερό. Διαλύουμε τον ασβέστη που τον έχουμε σε λεπτό πανακι. δεμένο σαν πουγκί
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα. Χωρίς να βγάλουμε τα κουκούτσια. και τα προσθέτουμε. Μέσα στο ασβεστόνερο
Και τα αφήνουμε για ( 5 ) ώρες
Στην συνέχεια. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Πολλά νερά. Και αφερουμε το κουκούτσι. Με ένα ξυλάκι από τα σουβλάκια
Βράζουμε το σιρόπι με την ζάχαρη. Για 10 λεπτά. Και μετά προσθέτουμε το βερίκοκα
Και βράζουμε για 20 λεπτά. Το αφερουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα. Το δέσιμο. Αφού έχουμε. Προσθεση και τα φύλλα. Αρμπαροριζας
Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το γλυκόζη. Την βανίλια και το χυμό. Λεμονιού.
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αγαπημένο γλυκό του κουταλιού σταφύλι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά ρόγες πλυμένες και στραγγισμένες
900 γρ ζάχαρη
2 κ σούπας γλυκόζη
2 κούπες νερό
2 κ σούπας χυμό λεμόνι
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα ή βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα το σταφύλι,την ζάχαρη και το νερό σε σιγανή φωτιά.
Ανακατώσουμε απαλά μόλις διαλύθηκε η ζάχαρη, βαζουμε την αρμπαρόριζα ανακάτωσουμε το σκέπασα σε σιγανή φωτιά να βράση 30 λεπτά.
Το ξεσκεπασουμε να βράσει μέχρι να δέσει.
Πρόσθεσουμε την γλυκόζη,ανακάτευουμε κάθε τόσο .
Όταν γινει, δοκίμαζουμε λίγο σιρόπι.
(σε κρύο πιατάκι, όταν στέκεται η σταγόνα χωρίς να απλώνει είναι έτοιμο)
Ριχνουμε το χυμό λεμόνι το άφηνουμε να βράσει ακόμη 3-4 λεπτά και το σβηνουμε.
Αμέσως βαζουμε την κατσαρόλα σε κρύο νερό για να σταματήσει η βράση.
Το άφησουμε να κρυώσει και το βαζουμε σε βάζα αποστειρωμένα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”