Συνταγές
Γλυκό μελιτζανάκι γεμιστό με καρύδι ωραία ιδέα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Επαμεινωντιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1κ μελιτζανακι 1κ ζάχαρη 4 ποτήρια νερό λίγα γαρύφαλλα 3 κουταλιές γλυκόζη και όταν σβήσουμε 3 κουταλιές σούπας μέλι Η εάν έχουμε εσάνς μελιού λίγες σταγόνες..Προετοιμασία έχουμε αγοράσει ξινό σε σκόνη και Μεταμπολσεβικ και αυτό σκόνη είναι τα αγοράζω από μαγαζί με μπαχαρικά
Αυτό το βάζουμε για να ξεπικρισει και να φύγει το χρώμα Κόβουμε τα κοτσάνια και με ένα καλαμάκι από σουβλάκι τρυπάμε όλα τα μελιτζανακια από άκρη σε άκρη Έχουμε βάλει νερό να βράσει ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας μεταμπολσεβικ και ρίχνουμε μέσα τα μελιτζανακια τα ζεματαμε
ανακατεύουμε για τρία λεπτά θα τα δείτε θα αλλάξουν χρώμα Τα βγάζουμε και τα παγώνουμε πολύ καλά να σταματήσει η βράσει τους
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε νερό και 3 κουταλιές ξινό το ανακατεύουμε να λιώσει και ρίχνουμε το μελιτζανακι Το αφήνουμε 5 με 6 ώρες Αφού περάσουν το πλένουμε Παίρνουμε ένα ένα το χαράζουμε και το γεμίζουμε με καρύδι Βάζουμε το νερό την ζάχαρη να λιώσει ρίχνουμε και το γλυκόζη Βράζουμε να γίνει σιρόπι
Ρίχνουμε το μελιτζανακι και αφήνουμε να βράσει εάν χρειάζεται ξαφριζουμε Αφήνουμε το γλυκό μας να δέσει Όταν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε το μέλι και κουνάμε την κατσαρόλα μας
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Επαμεινωντιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.