Συνταγές
Γλυκό κουταλιού ΦΡΑΠΑ – το πιο όμορφο καλοψημένο γλυκό που έχουμε δει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πράπα δεν είναι το γκρειτφρουτ
Στα αγγλικά λέγετε Pomelo.. συνήθως είναι πιο μεγάλο από το γκρέιπφρουτ και έχει χρώμα η πράσινο η κίτρινο όταν είναι πιο ώριμο.
Το γκρέϊπ φρούτ, είναι σε μέγεθος το 1/3 της φράπας. Μοιάζει με την φράπα, εξωτερικά όμως.
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύνουμε ελαφρά και καθαρίζουμε το φρούτο, όπως και το περγαμόντο. Το κόβουμε σε κομματάκια, όσο εμείς, τα επιθυμούμε.
Βράζουμε ελαφρά το γλυκό μας και πετάμε το πρώτο νερό. Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα μας, το γλυκό μας και όσο είναι το φρούτο (η κομμένη φλούδα δηλαδή), άλλη τόση ζάχαρη, προσθέτουμε, μαζί με ένα ποτήρι νερό και δύο βανίλιες.
Βράζουμε, μέχρι να δέσει το γλυκό μας. Προς το τέλος της βράσης
προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού ή ξινό και τοποθετούμε το γλυκό καυτό, σε βάζα, τα οποία αναποδογυρίζουμε, μέχρι να κρυώσουν.
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!