Συνταγές
Συνταγή για ένα πολύ νόστιμο γλυκό πορτοκάλι – ιδανικά για να το φάμε σκέτο ή πάνω σε γιαούρτι.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
8 μεγάλα πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
3 κούπες τσαγιού νερό
1/2 κτγ. ξυνό
2 κτσ. γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύνουμε ελαφρά τα πορτοκάλια στο τρίφτη. Τα χαράζουμε με το μαχαίρι σε 4 σημεία. Βγάζουμε τις φλούδες και τις κάνουμε ρολάκι και καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα. (Μπορούμε να τις περάσουμε με μια βελόνα και κλωστή και να τις κάνουμε κολιέ).
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Ρίχνουμε μέσα τις φλούδες, αφήνουμε 5 λεπτά, στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Αφού έχουμε αφαιρέσει τις οδοντογλυφίδες ρίχνουμε μέσα τις φλούδες προσθέτουμε το ξυνό και μόλις αρχίσει να βράζει το γλυκό χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε 15 λεπτά.
Την επόμενη μέρα ρίχνουμε τη γλυκόζη. Μόλις αρχίσει να βράζει το γλυκό χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και το βάζουμε σε ζεστά αποστηρωμένα βάζα. Τα γυρίζουμε ανάποδα για να σφραγίσουν.
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!