Συνταγές
Γλυκό κουταλιού βερίκοκο ή καϊσι… Δύσκολο γλυκό αλλά μοναδικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Στεφη Σουγιουλτζη -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σχιζουμε με ένα μικρό μαχαιράκι το καϊσι από πίσω…και μετά με ένα αναδευτήρα του μίξερ , σπρώχνουμε το κουκούτσι από την επάνω μεριά για να βγει το κουκούτσι…..
(Τα κουκούτσια από τα καϊσια δεν τα πετάμε,θα τα κάνουμε λικέρ….Αμαρέτο!!!)
_Καθαρίζουμε την φλούδα και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό….
_Αφου τα τελειώσουμε όλα τα βάζουμε σε ασβεστόνερο για 12 ώρες….
_ Τα ξεπλένουμε καλά τρία- τέσσερα νερά κρύα…..και τέλος ένα με ζεστό νερό….
_Τα βάζουμε σε ξινό και νερό για μια ώρα ακόμη……
_Ετοιμάζουμε το σιρόπι και τα ρίχνουμε μέσα μόλις πάρει μια βραση….. χώρις να τα ξεβγαλουμε από το ξινό…….
_Τα βράζουμε μισή ώρα και τα αφήνουμε….
_Την άλλη μέρα τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα τρυπαμε με μια οδοντογλυφίδα…
Για να τραβήξουν μέσα τους σιρόπι και να είναι φουσκωτά….αν δεν τα τρυπίσουμε θα είναι μαραμένα….
Δοσολογία:
Για ένα κιλό ζάχαρη…
Δύο ποτήρια νερό….
Και εικοσιπέντε κομμάτια καϊσια…..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Στεφη Σουγιουλτζη -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”